Arcimboldo - Quiz voor de jeugd

Leuk dat je meedoet met de quiz!

Wil je eerst meer weten wat de bedoeling is lees dan het verhaal onder het schilderij, hieronder. Als je meteen de vragen wilt beantwoorden dan vind je het formulier met de vragen helemaal onderaan. Veel succes!

Dit schilderij is van Guiseppe Arcimboldo en verbeeldt één van de vier seizoenen. Het komt uit een serie van vier schilderijen die de kunstenaar in 1569 aan de Habsburgse Keizer Maximiliaan II heeft gegeven. Van de vier originele schilderijen zijn er maar twee bewaard gebleven, te zien in een Museum in Wenen.

Guiseppe Arcimboldo is in 1527 in Milaan geboren. Hij is een Italiaanse Renaissance-kunstenaar, vooral bekend door zijn bizarre portretten waarin de gezichten bestaan uit vruchten, bloemen, vissen, boeken en allerlei andere dingen. Dat schildert hij heel realistisch, waardoor het tegelijkertijd een portret en een stilleven is.

Arcimboldo en zijn kunst was lang vergeten, maar in de 20ste eeuw werd hij weer ontdekt door surrealistische kunstenaars als Salvador Dali.

De jeugdwedstrijd bestaat uit twee onderdelen, een quiz en een opdracht, waaraan je elk apart kunt meedoen. Je hoeft dus niet aan alletwee de onderdelen mee te doen om kans te maken op een prijs! Je kunt jouw antwoorden op de quiz insturen via de mail of, nog makkelijker, hieronder invullen op dit formulier. Je mag aan deze wedstrijd meedoen als je niet ouder bent dan 12 jaar én in Vondeldorp woont (je hoeft geen lid te zijn).

Zowel voor de quiz als voor de creatieve opdracht selecteert kunstenaar en kunstdocent Chris Vandegehuchte drie winnaars die elk een prijs krijgen, beschikbaar gesteld door Imagine, de kinderkadowinkel van Vondeldorp aan de Amstelveenseweg. De vijf beste kunstwerken worden de hele maand oktober ook tentoongesteld in het Dufay Café.

Veel succes!

Velden met een * zijn verplicht.

Deelnemersgegevens

Vul hieronder jouw gegevens in, zodat we contact met je kunnen opnemen als je in de prijzen gevallen bent.


Vragen

Hieronder de 5 vragen. Waag gerust een gokje als je het niet precies weet!Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam