26 november Lezing over Coco Chanel

Op zondagmiddag 26 november presenteert Vondeldorp in het Dufay Café een kunstlezing over Coco Chanel, het eigenzinnige stijlicoon, door Mathilde Joosse. We zijn blij dat we deze lezing met muzikale omlijsting, die eerder helaas moest worden geannuleerd, alsnog kunnen programmeren.

Coco Chanel, geboren op 19 augustus 1883 in Saumur, was een Frans ontwerpster van damesmode en de oprichter van het merk Chanel. Na de Eerste Wereldoorlog zorgde Chanel er samen met enkele tijdgenoten, zoals Paul Poiret, voor dat de sterk gekorsetteerde figuur van de toenmalige mode werd ingewisseld voor meer casual, sportieve dameskleding.

Chanel wordt beschouwd als de belangrijkste modeontwerper ooit. Ze maakte niet alleen naam met haar kledingontwerpen maar ontwierp ook juwelen, handtassen en parfums. Haar succesvolle parfum Chanel No 5. werd een iconisch product. Chanel prijkte als enige modeontwerper op de lijst van invloedrijkste personen van de 20e eeuw.

Plaats, tijd en toegang:
  • Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19
  • Tijd: 16.00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur
  • Toegang: Regulier € 12,00 / Leden Vondeldorp € 8,00 / Stadspas met groene stip € 3,00 (exclusief € 1,50 bestelkosten per bestelling)

Klik HIER voor kaartjes.

Na aanvang geen toegang. Na afloop een gezellige borrel.

Over Mathilde Joosse

Mathilde Joosse: opgeleid aan de Artez Academie voor Art en Design te Arnhem heb ik jarenlang als docente gewerkt, onder meer bij Academie Artemis in Amsterdam. Daarnaast heb ik als eigenaar van mijn eigen ontwerpbureau gewerkt voor internationale klanten als Lyle & Scott in Schotland en Cacharel in Parijs. Ik woon en werk in Amsterdam en bezoek regelmatig actuele kunsttentoonstellingen in diverse musea.

De laatste jaren heb ik me verdiept in het belang van kunst en cultuur voor de ouderen. Zo heb ik een jaar in een zorgvilla voor ouderen gewerkt om te ervaren hoe het is om te leven in een zorginstelling. Ik zag hoe belangrijk het is voor ouderen om iedere dag weer geprikkeld te worden en te blijven participeren in kunst en cultuur. Ik zag hoe herkenning en nieuwe kennis kan inspireren tot boeiende gesprekken. Ook voor ouderen met een ‘haperend’ brein. De lezingen en workshops geven veel ruimte voor verbindende activiteiten waardoor er weer beter contact kan ontstaan met de ouderen en zijn of haar naaste familie. Voor meer informatie klik HIER (website Mathilde Joosse).

Terug naar het programma-overzicht van november.
Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam