Wat wij doen

De werkgroep Wonen & Zorg komt regelmatig bijeen en organiseert thema-avonden over diverse onderwerpen. Als u geïnteresseerd bent om ook mee te denken dan graag contact met Tjeerd Hulsman, hulsman.advies-interim@hotmail.com. De werkgroep stelt zich ten doel om Vondeldorpers informatie te geven die helpt om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. De werkgroep verkent daarvoor de ontwikkelingen en de voorzieningen op het brede veld van zorgondersteuning om thuis te kunnen blijven wonen en de aanpassingen die mogelijk zijn aan de woning. In 2016 heeft de werkgroep een informatieve brochure voor de buurtbewoners gemaakt "Tips en informatie over woningaanpassingen en woonvoorzieningen. Zelfstandig blijven wonen in Vondeldorp. Dit is een informatiebrochure over woningaanpassingen en woonvoorzieningen in verband met het ouder worden. De brochure beoogt Vondeldorpers informatie te geven over wenselijke veranderingen in de woonsituatie indien beperkingen zich gaan voordoen en men in eigen huis wil blijven wonen. Aan het einde van de brochure vindt u praktische informatie in de vorm van veel voorkomende vragen met daarbij de antwoorden.

De werkgroep plaatst twee kanttekeningen bij de brochure. In de eerste plaats is de brochure verre van compleet. Suggesties voor aanvullingen en verbeteringen (onderwerpen, sites, etc), en levering van concrete tekst, zijn zeer welkom. De bedoeling is om steeds, na verloop van tijd, een verbeterde versie op de website te plaatsen.

In de tweede plaats realiseert de werkgroep zich dat het daadwerkelijk actie ondernemen op basis van de verschafte informatie nog niet zo eenvoudig is.  Veel mensen zullen daar hulp bij nodig hebben.

De werkgroep stelt voor dat zich hiervoor vrijwilligers melden. Vrijwilligers die samen met de hulpvragers de praktische problemen oplossen op basis van concrete vragen. U kunt zich als vrijwilliger melden bij info@vondeldorp.nl

Als u op de link klikt kunt u de brochure inzien en downloaden.

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHooghiemstra_FotografieJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg